woensdag, november 02, 2005

Zoekwoorden vinden voor gevorderden

Natuurlijk kan het zijn dat de concurrentie al hoog scoort voor bepaalde zoekwoorden. Voor je de site begint te optimaliseren is het dus belangrijk de zoekwoorden eens in te geven in bijvoorbeeld Google. Zo kan je zien welke concurrentie er is en of die te overwinnen is.

Indien dit niet is kan je de pagina beter optimaliseren voor een ander zoekwoord. Indien de concurrentie daar staat met een site die helemaal niet geoptimaliseerd is kan je er natuurlijk nog voor gaan.

Maar kijk niet alleen naar de zoekwoorden die je zelf gevonden hebt. Kijk ook naar de zoekwoorden waarvoor de concurrentie hoog scoort. Kijk in de meta-tags naar de keywords waar ze op doelen en kijk naar de links die ze krijgen. De tekst die in de title-tags van de links is zeer belangrijk. Indien dit Chinees in de oren klinkt, geen zorg, dan wordt dit later nog wel duidelijk.

Maar een zeer, zeer, zeer belangrijke methode om zoekwoorden te vinden heb ik nog niet vermeld. Er bestaan online systemen die weten welke zoekwoorden het meest ingetypt worden. Het is natuurlijk belangrijk om te mikken op zoekwoorden die ook veel ingegeven worden.

Zo kan je via http://www.wordtracker.com zoekwoorden opzoeken. Je geeft een zoekwoord in en wordtracker geeft de relevante zoekwoorden die in dezelfde context ingegeven worden. Je kan zo brainstormen en nieuwe woorden zoeken, maar tegelijkertijd ook zien hoe vaak een bepaald zoekwoord ingegeven wordt en hoeveel concurrentie er is.

Een andere manier van keyword suggestion is die van overture. Je kan er een aantal van vinden op het internet. Leuke zijn die van digitalpoint en eentje van 123promotion. Je vindt ze hier:

http://www.digitalpoint.com/tools/suggestion/

en hier:

http://www.123promotion.co.uk/ppc/

Ze geven een leuke lijst van zoekwoorden, hoeveel keer per dag/maand/jaar ze voorkomen. Deze getallen zijn enkel aanwijzingen van de veel voorkomende termen want ze durven nog al eens uit elkaar te lopen.

De resultaten zijn toch interessant. Zo valt bijvoorbeeld te zien dat frituur gemiddeld 31,7 keer per dag wordt ingetypt :-) In elk geval kan je zo een duidelijk beeld krijgen van welke zoekwoorden er vaak met het door u gekozen zoekwoord samengaan en krijg je een indruk van het aantal keer dat het zoekwoord wordt ingegeven.

Geen opmerkingen: